Welkom bij Gym en dans vereniging
Excelsior Rozenburg

Homefeedback

Sponsors!

Help ons de jaren door!


6, 7, 8 jaar


Elke woensdagmiddag kunnen jongens van 6, 7 en 8 jaar hun energie kwijt in de gymzaal aan de Vincent van Goghstraat.
We starten met de allereerste basis oefeningen en kijken hoe ver we kunnen komen. Van haast geen behendigheid tot misschien wel superturner!
De les begint met opwarmen en daarna gaan we aan de toestellen. De brug, rekstok, lange mat, ringen, bok, kast, minitrampoline, touwen, wandrek en nog meer.
We proberen op elk toestel behendig te worden, zodat we dit op de wedstrijden kunnen laten zien. Ook is het heel belangrijk aan krachttraining te werken, want voor jongensturnen moet je toch heel sterk zijn.
Naast het harde werken voor de wedstrijden is er ook altijd tijd voor een spel. Dit varieert van tikkertje tot hockey of een voetbal partijtje.

9+


Wie kan er helemaal boven in de touwen komen? Het langste blijven hangen zonder je benen te gebruiken? Allerlei van deze uitdagingen kom je tegen bij het jongensturnen van 9+. Het record steunen in de ringen is 23 seconden.

Naast deze stoere activiteiten trainen we ook hard voor wedstrijden. Sowieso de onderlinge wedstrijden die één keer in het jaar zijn. Ook kunnen we aan een turncompetitie meedoen. Deze competitie bestaat uit 3 wedstrijden en alle jongens van de regio doen hier aan mee.

Als we hard genoeg gewerkt hebben op de les, eindigen we met een spel.

Hieronder foto's van de afdeling.