Welkom bij Gym en dans vereniging
Excelsior Rozenburg

Homefeedback

Sponsors!

Help ons de jaren door!


Ivan Haas 4e bij Nederlandse kampioenschappen Turnen


Zaterdag 20 mei  hebben 3 turners van Excelsior in Amsterdam meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen 4e divisie.

Voor de 10 jarige Jim van Veelen was dit zijn eerste  nationale wedstrijd. Hij begon  met een prachtige vloer oefening waar hij een mooie arabier flickflack en salto turnde. Een goede start.

Bij het voltigeren ging hij bij het laatste onderdeel de mist in, hierdoor werd  dit onderdeel niet   geteld  en gaf een aftrek van 3 punten.

Bij sprong maakte hij het weer goed door o.a een mooie streksalto te springen.

Na ook zijn oefeningen  geturnd te hebben aan ringen, brug en rek, waar hij nette oefeningen liet zien werd de uitslag bekend gemaakt. Jim eindigde als 24e van Nederland.

In de volgende ronde was het de beurt aan Ivan Haas. Ivan turnt bij de junioren en heeft al meerdere keren het NK geturnd dus hij wist wat hem te wachten stond.  Ivan begon aan rekstok en turnde daar een mooie strakke oefening met een mooie salto tot stand.

Ook op vloer en voltige turnde hij  keurig afgewerkte oefeningen zonder fouten waarvoor hij mooie cijfers op het scorebord zag verschijnen. Met sprong heeft hij altijd  veel  moeite en moet het verlies zo klein mogelijk proberen te houden. Ondanks dat hij het redelijk goed deed had hij de laagste score op dit toestel van alle 25 deelnemers.

Bij het volgende toestel de brug maakte hij het verlies weer goed  door  een uitstekende oefening  te turnen waarmee hij de hoogste score behaalde.  Jammer genoeg viel hij net buiten de medailles en eindigde op een mooie  4e plaats. Een prima resultaat!

Daarna was het de beurt aan senior Paul van Wijngaarden.  Hij begon ook op vloer en liet een goede netjes  uitgevoerde oefening zien. Op voltige helaas een val waarvoor een punt aftrek. Maar op sprong presteerde hij het om met zijn overslag 1/1 draai het op een na hoogste cijfer te halen. Helaas op brug kwam de oefening niet uit de verf en daardoor was zijn score laag. Hij eindigde zijn wedstrijd met een goede oefening aan de rekstok. Hij eindigde als 11e

Naar de foto’s